اتانول آمینها در صنایع پتروشیمی ابن سینا همدان دارای مشتقات مونو، دی و تری اتانول آمین میباشد. امروزه اتانول آمینها در مقیاس صنعتی در یک فرآیند پیوسته از واکنش اتیلن اکساید با آمونیاک در یک راکتور لولهای در دمای پایین، فشار بالا و در خلوص بالای ۹۹ درصد تولید میشوند. بازه محصولات تولیدی MEA، DEA و TEA بسته به تکنولوژی و نسبت مصرف خوراک و همچنین بر اساس تقاضای بازار میتواند متفاوت باشد. فرآیند تولید MDEA نیز به مشابه تولید اتانول امین ها میباشد با این تفاوت که به جای آمونیاک از MMA استفاده میگردد.
مهمترین مصارف اتانول آمینها در حال حاضر استفاده از آنها در تولید امولسیفایر، شویندهها، صنعت نساجی، شیرینسازی گاز و تولید سیمان است. حداکثر مصرف MEA در صنایع شوینده است. دیگر مشتقات اتانول آمین همانند دی و تری اتانول آمین دارای گستره کاربرد بالاتری میباشند. از این مشتقات به عنوان سورفکتانت برای استفاده در شویندهها و محصولات بهداشتی، تصفیه و شیرین سازی گاز ترش، به عنوان سیالات خنک کننده، به عنوان نرم کننده در صنایع نساجی و در فرمولاسیون لاستیکها، پاک کنندهها و واکسها استفاده میشود.
متیل دی اتانول آمین (MDEA) به علت مزایای فراوانی که نسبت به دیگر آمینهای مرسوم دارد مانند انرژی کم مورد نیاز برای احیاء، توانایی جداسازی گزینش پذیر، سولفید هیدروژن در حضور دی اکسیدکربن و خورندگی کم، در دهه های اخیر کاربرد بسیار وسیعی در شیرین سازی گاز در جهان پیدا کرده است. از اینرو عمده مصرف متیل دی اتانول آمین در شیرین سازی گاز در صنایع پالایشی و پتروشیمی میباشد.
واحدهای تولیدی آتی

گلایکول اتر
ظرفیت تولید گلیکول اترهای مجتمع ۵۰ هزار تن می باشد.

اتانول آمین
انواع محصولات پلیمری از قبیل پلی اتیلن سنگین ، سبک و خطی …

اتوکسیلات
ظرفیت تولید مجتمع ۱۵ هزار تن در سال جدید می باشد